Individu – challenge yourself

Mijn werkwijze is voornamelijk gericht op individuele begeleiding. In relatief korte trajecten trekken we samen op. Daar komt natuurlijk wel wat bij kijken. We (jij, ik en de organisatie die je mogelijk dit traject aanbiedt) zijn allemaal gebaat bij effect. We gaan de leervraag bepalen.

Ik spreek liever van de leervraag en effect dan van het leerdoel en resultaat. Een leerdoel biedt een oplossing, een richtlijn, dáár moet je naar toe en aan allerlei signalen moet je je kunnen meten. Het is alleen niet altijd objectief. Een leervraag kun je niet ‘behalen’: het is een onderzoek. Je weet nog niet hoe het zich gaat ontvouwen: misschien wel anders dan je had gedacht.

In dit traject ben jij de eigenaar van de leervraag, de uitkomst is jouw verdienste en dat zal – naast van waarde voor jezelf – ook van betekenis zijn voor anderen. Dat is het effect.

Hoe we de leervraag in kaart gaan brengen kent een ritme.

Presentatie1

Of lees het eens zo: Ik ben gemotiveerd; ik kom ergens vandaan en ik wil ergens heen. Dit gaat mij lukken want ik ben ook gedreven en heb kwaliteiten. Ik ervaar dat deze keuze van betekenis is; dat ik dan meer van waarde ben voor mijzelf en mijn omgeving. Deze uitkomst is mijn succes en is een overwinning op mijzelf!

Dus eerst gaan we samen op zoek naar het waarom en waar naar toe. Het hoe en wat zijn een logisch gevolg hiervan. Jouw verhaal is het vertrekpunt voor onze dialoog en de bestemming is bereikt als jij een kompas in handen hebt waarmee jij je koers kunt vaststellen en vervolgen. Ik ga er vanuit dat we samen deze reis voltooien maar het kan zijn dat ik op een bepaald punt niet meer degene ben die je hierin kan begeleiden. Daarom werk ik samen met een uitgebreid netwerk van professionals aan wie ik je met het volste vertrouwen overdraag. Voor bemoediging tijdens nieuwe bochten, afslagen en kruispunten.

“If it doesn’t challenge, it doesn’t change.”
[Hermas Rintik Maring]