Organisatie – what do we want

Wat willen wij willen?

Op mijn vraag om tekst, bedoeld voor deze pagina, mee te lezen zegt een vriendin: “Tuurlijk lees ik graag weer even mee vanuit jouw doel: nieuwsgierigheid opwekken. Weet wel dat bezoekers bijna niet meer de moeite nemen om door te klikken op websites. Alles moet snel beschikbaar zijn en als we het niet kunnen vinden of er veel moeite voor moet doen: voor jou 10 anderen. Dus een teaser…zet ‘m op”.

Ik schrijf haar terug: “Dat vind ik eigenlijk zo afschuwelijk, dat we die moeite amper nog nemen. Juist omdat ik nu net denk dat we tegelijk weten – diep van binnen voelen we dat volgens mij allemaal heel goed – dat er iets heel anders wezenlijk nodig is. Van al die snelheid worden we ook zo ‘gek als een deur’ met z’n allen. Ik zoek naar die teaser waarin helder wordt dat we moeten vertragen, tijd nodig hebben om op adem te komen en dat nieuwe richtingen zoeken mogelijk is door weer eens uit je comfort zone te stappen. Door je onder te dompelen in een wereld waar het echt nog zo totaal anders is. Waardoor je ook weer anders naar je eigen wereld kijkt en opgeroepen wordt daar weer wezenlijke dingen te gaan ontwikkelen en ontketenen”.

Zij schrijft terug: “Hey Miek, dat is al een heel mooie motivatie voor je samenwerking met Jaikumar 🙂 Recht uit je hart!”

Jaikumar Chandrashekar, oprichter en eigenaar van Inner Voice, en ik kennen elkaar nu bijna 10 jaar. Beide werken we met mensen en met organisaties waar die mensen werken. Beide weten we wat het betekent om letterlijk samen met anderen af te reizen naar een volstrekt onbekende omgeving: hoe je zo jezelf op een nieuwe manier leert kennen en hoeveel invloed dat heeft; zowel op jezelf, als op het team met wie je ervaringen opdoet en de organisatie die je op reis stuurt.

India, een waanzinnig fascinerend land. Either you love it or hate it. I love it. Net als ik denk dat ik iets van het land of de cultuur begrijp is het alweer anders.  Ik kom en werk er graag. India is voor mij inmiddels een beetje thuiskomen. Jaikumar en ik nemen je graag mee naar dit land van extremen. Ons doel is een intense en betekenisvolle ervaring op maat te bewerkstelligen voor mensen en voor de organisaties waar die mensen werken. De totale oogst aan ervaringen kan een prachtige en krachtige basis zijn voor het zetten van nieuwe, andere stappen ‘thuis’. Wij vatten het graag samen in drie woorden:  “vertrekken, vertragen, verstaan”.

Nieuwsgierig naar wie mijn collega Jaikumar is? Kijk dan op: Inner Voice Consulting

Wij werken graag samen met mensen en organisaties die lef hebben; die durven te twijfelen, zichzelf vragen durven blijven stellen én die durven te lachen, ook als het eens niet goed gaat. Is dit nu een goede teaser? Wij horen het graag.

“Bijna alles wat u doet is onbelangrijk, maar het is erg belangrijk dat u het doet”.

[Mahatma Gandhi]