Eigen Reis

Als ik kijk naar mijn eigen reis dan heb ik tot nu toe vele ‘continenten’ bezocht. Van een baan in het theater tot freelancer in de TV-wereld. Van pr & communicatiemedewerker bij de Kindertelefoon tot programma manager op het terrein van management development. En weer wat later werd ik consultant/trainer/coach, bij een organisatie waarbij ik voor leiderschapsprogramma’s letterlijk mijn koffers mocht pakken en regelmatig naar Afrika, India en andere delen van de wereld afreisde.

In al deze verschillende werelden en via opleidingen, heb ik ervaringen opgedaan in de o zo vele methodes van begeleiden. In vaktaal kun je hierbij denken aan: socratische coaching, oplossingsgericht werken, gespreksvaardigheden, drama en theater, storytelling, presenteren, emotionele intelligentie, systeemtheorie, theorie U, mindfulness, rationeel emotieve training,  provocatieve coaching,  opstellingenwerk en transactionele analyse.  Deze combinatie heeft mij “mijn taal” gegeven.

In mijn eigen reis heb ik ervaren dat oprecht contact hebben de basis is voor alles wat zich daarna ontwikkelt. Pas wanneer deze verbinding er is kun je gaan leiden en volgen, herkennen en erkennen, inzichten ontvangen en aanreiken. Passend ingrijpen wanneer dat essentieel is. Een rijk traject van veel vallen, weer opstaan, creëren en laten ontstaan.

“Life is too short to be wasted with finding all the answers. Enjoy the questions!”.

                                                                                                                   [Vrij naar Paulo Coelho]