Essentie

Sowieso, en misschien in deze tijd nog specifieker, vind ik dit een quote die we tot ons mogen nemen: “Een duurzame ontwikkeling sluit aan op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun behoeften te voorzien in gevaar te brengen”.

Een uitspraak van Gro Harlem Brundtland, o.a. de eerste vrouwelijke minister-president van Noorwegen en in de tijd van de uitspraak voorzitter van een commissie van de Verenigde Naties die het Brundtland-rapport ‘Our Common Future’ uitbrachten. Volgens Jeroen Smit een heldere vertaalslag van een wereld waarin het draait om ‘ik, hier, nu’ naar een wereld waarin het ook draait om ‘zij, straks, daar’.


Ik las het in het boek van Jeroen Smit ‘Het grote gevecht & het eenzame gelijk van Paul Polman’. De voormalig CEO die het in zijn 10 jaar bij Unilever anders wilde doen.

Quote bedoeld om zeker toch even maar ik hoop wat langer bij stil te staan. Sowieso en zeker in deze tijd. Waar staan we nu en waar willen we naartoe?

Boek absoluut ook een aanrader! Met de ‘flapmensen’ deel ik de woorden over hoe het verteld en geschreven is: spannend, vlot, gedetailleerd en meeslepend.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *