Geen idee

‘Geen idee’ is het boek van Jan Warndorff waarin hij het alledaagse leven centraal stelt. Wat hij beschrijft heeft hij filosofie van het boerenverstand genoemd en hij zet dit geheel in het teken van een moraal: ‘Zie van zoveel mogelijk, zo veel mogelijk te houden.’

Door de inleiding werd ik al gegrepen (en was dit aanleiding tot een cadeau, voor een groep kandidaten die hun leiderschapsexpeditie zouden gaan afronden). Inmiddels lees ik het boek voor de 2e keer (even zitten wachten op zoon, die pikte het in en verslond het ook), en raken weer andere passages. Zowel van de hand van de schrijver zelf als van zijn favoriete wijsgeer, José Ortega y Gasset (net als schrijver eerder nog nooit van gehoord).

Afijn, wat ik simpelweg wil zeggen hier…lees dit verrassende en bijzondere boek. Voor wie mij wat volgt of kent weet dat ik kan zeggen: “Kauw er eens wat op”. Dat zeg ik nu graag expliciet voor dit boek, een belangrijk ‘kauw-werk’. Vind ik. Schrijver zelf kan je wellicht helemaal overtuigen, met zijn inleiding van ‘Geen idee’.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *