Kroonjuwelen

“The importance of having a Breakdown.” Het belang van doorbranden, instorten, een storing of…

Als je er middenin zit dan is het…, dan voelt het…, dan denk je…en ook…en dan ook nog…

Omdat het inmiddels een wijdverbreid thema is, schat ik in dat ieder van ons intussen wel woorden kan vinden voor de puntjes hierboven.

En als je er later op terugkijkt dan…dan heb je misschien wel kroonjuwelen in handen gekregen. Ik hoop het. Voor mij voelt het in ieder geval zo.

Er wordt intussen immens veel over een breakdown, wij zeggen vaker burn-out, gezegd en gepubliceerd. Tussen dit alles vond ik een juweel van een filmpje waarin de puntjes worden ingevuld door helder commentaar, dito beelden en boodschap. Die luidt: In the midst of a breakdown, we often wonder whether we have gone mad. We have not. We’re behaving oddly no doubt, but beneath the surface agitation, we are on a hidden yet logical search for health. We haven’t become ill; we were ill already. Our crisis, if we can get through it, is an attempt to dislodge us from a toxic status quo and an insistent call to rebuild our lives on a more authentic and sincere basis.

Tussen de komma’s van de laatste zin staat wat we eerst nog te doen hebben; het werk in uitvoering, ofwel ons ‘huiswerk’. En dat is niet gering. We krijgen kroonjuwelen niet zomaar in handen…

Onderaan het artikel The importance of having a breakdown kun je het filmpje vinden. De tekst zelf is ook de moeite waard. Net als vele andere teksten, filmpjes en beelden uit The Book of Life. Dit boek is een online uitgave van The School of Life (met een vestiging in Amsterdam) en hierin vind je de ideeën waar men in gelooft. Het is het brein en de bibliotheek van de school, wordt door veel mensen geschreven en is nog lang niet af. Het staat vol met afbeeldingen, films en teksten en is gratis toegangelijk.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *