Lees maar lang en wees gelukkig

Deze maand werd ik 56 en kreeg ik van een vriendin het boek ‘Lees maar lang en wees gelukkig’, met daarin “de 500 mooiste, beste fijnste gedichten en beelden van Plint (tot nu toe).” Klik even op de link als je ze (nog) niet kent.

Plint combineert gedichten met beeldende kunst en illustraties op enorm veel manieren. Hier vind je kaarten, posters, kussenslopen, servies en nog zoveel meer. Vorig jaar ontvingen ze de Visser Neerlandia prijs, een culturele prijs omdat de stichting al bijna 40 jaar poëzie en beeldende kunst op een bijzondere manier bij kinderen en volwassenen in Nederland en Vlaanderen brengt.

Hun lijfspreuk: “Gedichten en beeldende kunst die je dag net iets leuker maken”
Ik ben fan! En lees net dat ze met  SSSTILLE Dichter  ook op Oerol zijn. Een silent disco met gedichten uit DICHTER (het tijdschrift met gedichten voor kinderen van 6 tot 106), ingesproken door de dichters zelf. Ik ga zo’n koptelefoon volgende week opzoeken.

Het eerste gedicht van de 500 (tot nu toe) heet VIS. Tekst is van Judith Herzberg en beeld van Luc Tuymans.

Als ik een vis was wist ik wel
hoe ik moest zwemmen, zachtjes door het water
wimpelen en met een wending remmen.
Ach waarom voel ik wat nooit voor mij
bedoeld is in mijn ruggegraat terwijl ik
toegerust als mens zo moeizaam
door de kamers waad.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *