Mijn Rol

Beautifool questions, wonderfool answers! Creëren en laten ontstaan. Dromen en vormgeven. Spiegelen en verrassen. De koers verleggen, buiten de gebaande wegen treden en het voorstellingsvermogen laten groeien tot nieuwe inzichten en uitzichten. Dat is waar ik voor sta.

Noem mij een coach, een facilitator of een consultant, woorden die bekend en vertrouwd in de oren klinken en waarop je mij misschien ook hebt gezocht op internet. Liever noem ik mijzelf een reisbegeleider; een tijdelijke gids die je op weg helpt; die je ondersteunt om de ‘wegwijzers van het leven’ – zowel privé als professioneel – te lezen, te interpreteren en toe te passen. Jij hebt een reiswens en jij bent het die de koers bepaalt.

Chaos en orde zijn twee zijden van dezelfde medaille die elkaar nodig hebben. Beide zijn energie! Als reisgenoot help ik je om deze energie te verkennen en te gebruiken. Door je op nieuwe manieren om je heen te laten kijken en jou je antwoorden te laten vinden,  stimuleer ik je om de stappen te zetten op de weg die jij kiest.

Waarom jij reist en waar naar toe. Hoe je daar kunt komen en wat je daarvoor nodig hebt; dat is de volgorde. Deze help ik je duiden. Zodat je hoofd- van zijwegen weet te onderscheiden,  conclusies kunt trekken en in staat bent prioriteiten te stellen. Ik vind het daarbij belangrijk te kijken naar jou als persoon, naar jouw rol en naar de context waarin jij verkeert, omdat deze in onderling verband staan met elkaar.

Zoals Confucius het al zei: “Iedere reis begint met een eerste stap”. Ben jij bereid om je rugzak op te pakken en die eerste stap te zetten?

 “Reizen is naar jezelf kijken tegen een andere achtergrond.”

                                                                                                                                      [Jan Brokken]