Once upon a song

De eerste zondag van de maand – januari 2014. Nieuwsgierig fietsen mijn buuf en ik naar Theater aan de Slag in Culemborg voor de tweede editie van ‘Storytelling@…’. Het is de beurt aan Peter van Vleuten (ja, de broer van…) en Karl Adams om het optreden te verzorgen in dit kleine, charmante theater.

In december genoten we al van Mees en Florian Wolff tijdens de allereerste editie van dit initiatief en om het nieuwe jaar óók muzikaal in te luiden had ik weer kaartjes gereserveerd.

Hoe het werkt; in een intieme setting vertellen twee, niet altijd even bekende, singer-songwriters over de ontstaansprocessen achter hun songs. Zonder enige specifieke voorbereiding ontvouwt zich de middag. Bijzondere, emotionele, grappige verhalen, vaak ook op een boeiende wijze verteld, vullen de liedjes aan en geven ze een extra glans. Voor sommige in het publiek een extra dimensie omdat ze de context aangeboden krijgen om het lied beter te kunnen begrijpen. Voor anderen interessant om te weten, maar niet echt nodig; liever de eigen emotie en fantasie een rol laten spelen. Die ruimte is er voor allebei en voor iedere song op zich.

En zo leer je, besef je, ontdek je, luisterend naar een ander, dat jouw interpretatie zeker niet de invulling van een ander hoeft te zijn. We leven allemaal ons eigen verhaal op een eigen melodie.

Nieuwsgierig naar de mannen van de eerste zondag van de maand januari 2014, bezocht ik wat van hun sites. Ik werd geraakt toen ik onderstaande tekst van Peter van Vleuten op zijn Facebook las:

Mijn vriend B. deelde deze video die voor mij de beste start van 2014 aangeeft. “Let’s stick together”. Laten we elkaar vasthouden in al onze verschillende toonhoogtes – mannen, vrouwen, elke kleur, elke persoonlijkheid. En hou even je pas in als je merkt dat de ander achterop raakt, zoals de ander even wacht op jou. Samen maken we de reis”. 

Wat zal ik hier nu nog aan toevoegen? Mijn vriendin en ik hebben genoten en wederom inspiratie opgedaan. Ik hoop dat ook jij in 2014 veel bijzondere verhalen mag maken, mooie melodieën zult ontdekken en dat we veel gezamenlijk mogen optrekken en ja, laten we daarin zo nu en dan ook een beetje op elkaar wachten.

If I Should Fall Behind – Bruce Springsteen & The E Street Band. Hieronder in zijn geheel te beluisteren en te bekijken. Al een belevenis op zichzelf. Alle versies en zeker ook deze: https://www.youtube.com/watch?v=RmUG1ffgKFw

Voor heuse ontdekkingsreizigers: http://www.storytellingat.nl. Hier kun je de genoemde en nog te ontdekken singer-songerwriters vinden die de komende tijd optreden bij http://www.theateraandeslag.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *