Stage of Being

Wie zijn we, waar komen we vandaan? Wat doen we hier? Waar gaan we naartoe?

Tot en met 17 juni 2018 presenteert Museum Voorlinden in Wassenaar een nieuwe collectietentoonstelling. Stage of Being laat zien hoe kunstenaars door de tijd heen de mens met al zijn emoties en driften verbeelden. Werken in uiteenlopende disciplines zetten aan tot nadenken over wie we zijn, over onze relatie tot anderen en hoe wij worden herinnerd wanneer we er niet meer zijn.

We leven in een wereld van vooruitgang: we weten meer, we worden ouder, misschien worden we zelfs ooit onsterfelijk. Tegelijkertijd worstelt de mens met gevoelens van leegte, eenzaamheid en angst. Ooit boden religies en ideologieën houvast en namen twijfels weg. Nu zijn we aangewezen op zelfhulpboeken, de psychiater, de filosoof, de coach, maar vooral op onszelf.

Kunstenaars durven zich bij uitstek bloot te stellen aan onze fundamentele vragen. 45 van hun antwoorden zijn te zien in dit sowieso al prachtige museum. Van harte aanbevolen.

‘Mass’ van Antony Gormley. Gormleys werk gaat over schaal, en dan vooral over de menselijke maat in verhouding tot de wereld. Met zijn beelden wil Gormley bewustzijn creëren van de plek die de mens inneemt in zijn of haar omgeving; in de tijd, ruimte en het leven zelf.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *